Националният отбор на България за девойки под 17 години загуби от Сърбия с 2:3 (17:25, 20:25, 25:21, 25:22, 9:15) в последния си мач от предварителна група „А“ на Балканиадата в Нови Сад.

Така тимът, воден от Диян Боюклиев, завърши на второ място в класирането с две победи, една загуба и 7 точки. Домакините спечелиха групата с три победи и 9 точки.

Двубоят бе битка за върха, като и двата тима се класираха за финалната четворка на турнира.

Така в единия полуфинал съставът на България ще се изправи срещу първенеца в другата група - Турция. Представителките на Сърбия ще срещнат Румъния в другия полуфинал. Срещите са на 9 юли, съответно от 18:30 и 21:00 часа наше време.

Родните представителки показаха игра на амплитуди, със слаби и силни моменти. Те не успяха да се противопоставят на съперника в първите две части. Последва коренна промяна и в третия гейм младите „лъвици“ намериха ритъма си, като се върнаха в мача. Истинско геройство сътвориха националките ни в четвъртата част, като изоставаха с 11:17, но направиха пълен обрат. Нашите изравниха при 22:22, а след това буквално свалиха домакините на колене, като реализираха три последователни точки и спечелиха гейма за равенството 2:2.

В тайбрека възходът не бе продължен. Домакините се стабилизираха и стартираха с ударното 7:1 в своя полза. Едва тогава волейболистките ни тръгнаха да наваксват, но успяха само да намалят пасива до четири точки 10:14. Сърбия затвори гейма с блокада и се поздрави с крайното 3:2.