Женският национален отбор по волейбол на България надви драматично Южна Корея с 3:2 (25:23, 20:25, 24:26, 25:21, 15:13) за първата си победа в най-престижния световен турнир - Лигата на нациите. Това се случи в едва петия двубой на "лъвиците" от надпреварата и първи от група 4, срещите от която се провеждат в Арлингтън (САЩ).

Драмата на американска земя беше от екстракласа. А над всички беше Мерелин Николова, която ще играе именно в Южна Корея от новия сезон. Много силно се представиха капитанът Мирослава Паскова и Борислава Съйкова.

През цялото време двата отбора сменяха водачеството. В първия поведохме с 9:5, но нещата се обърнаха до 12:12. Интригата продължи до самия край. Загубихме един геймбол, но във втория бяхме безкомпромисни.

Във втората част отново България поведе, но Южна Корея не се предаваше. Резултатът стана 13:10 за съперника. Интригата продължи до 20:19 за азиатките. Тогава те направиха четири поредни точки и изравниха резултата.

Третият гейм беше изключително оспорвана. Най-голямата разлика дойде при 20:17 за Южна Корея. Това обаче не се оказа фатално. Нашите изравниха за 23:23. Накрая обаче съперникът спечели.

Притиснати до стената, нашите нямаха повече право на грешки. Четвъртият гейм започна лошо с 5:2 за Южна Корея. Тогава дойде времето на България и поведохме с 13:7. Въпреки че азиатките успяха да ни приближат, спечелихме с 25:21.

След като мачът мина през толкова обрати, нормално беше и тайбрекът да е на ниво. Двата отбора непрекъснато сменяха водачеството. В последните минути обаче България ликува заслужено.

Втората седмица от турнира за националките ни продължава с двубой срещу тима на САЩ. Мачът е на 1 юни и стартира в 04:00 ч. българско време.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!