Българският национален отбор по волейбол стартира с тежко поражение участието си на Евроволей 2017. Момчетата на Пламен Константинов загубиха с 0:3 (23:25, 20:25, 19:25) от големия фаворит Русия в мач от група "С" на надпреварата.

Най-резултатен за нашия тим днес бе Розалин Пенчев със 17 точки (3 блокади). За Русия Максим Михайлов и Дмитрий Волков записаха по 12.

В събота България ще се изправи срещу Испания от 21:30 часа във втория си мач от шампионата.   

БЪЛГАРИЯ - РУСИЯ 0:3 (23:25, 20:25, 19:25)

Първи гейм
Русия дръпна в резултата още в самото начало. При 5:2 в полза на "Сборная" Пламен Константинов взе първо прекъсване.

Първата техническа пауза в мача дойде при аванс от пет точки в полза на руснаците – 8:3. След подновяването на играта българите направиха няколко чудесни отигравания и намалиха на 5:9.

В следващите минути "лъвовете" сведоха до минимум грешките и следващото техническо прекъсване дойде при резултата 16:14 в полза на Русия. До края на гейма играта беше изключително оспорвана и вървеше точка за точка. В самия край на частта обаче българският тим допусна грешка и Русия поведе след 25:23.

Втори гейм
Русия стартира по-добре и втория гейм и дръпна в резултата още в началото. Първото техническо прекъсване дойде при 8:4 в полза на "Сборная".

В следващите минути Русия поддържаше преднина от 4 точки и втората пауза дойде при 16:12.

При 21:16 в полза на противника Пламен Константинов взе прекъсване, което обаче не даде необходимия резултат и в крайна сметка България загуби частта с 20:25.

Трети гейм
В третия гейм момчетата на Пламен Константинов заиграха значително по-концентрирано и не допуснаха на съперника да поведе с разлика.

Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:6 в позла на "Сборнаая". До второто техническо прекъсване играта се развиваше точка за точка. Въпреки това, възпитаниците на Сергей Шляпников направиха три поредни точки и в крайна сметка излязоха пред нашия състав – 16:14.

До края Русия не допусна изненада и си осигури крайния успех след 25:19 в последната част.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ - ТУК