ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Волейболистките на България започнаха ударно в Лигата на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели победиха категорично дебютанта Хърватия с 3:0 (25:12, 25:17, 25:19) в първия си мач от турнира в Група 2, игран тази сутрин в Нагоя (Япония).

Нашите момичета не дадоха никакъв шанс на съперника през цялото време. Първият гейм беше рецитал, в който Хърватия изпълняваше ролята на спаринг партньор. Във втората част България отново доминираше на терена и треньорът Лоренцо Мичели с право аплодираше своите състезателки. Единствено в третия гейм интрига имаше до средата му. Хърватия дори успя да вземе крехка преднина, но българките обърнаха резултата. В тази част обаче се случи и най-неприятното – Мирослава Паскова се контузи и напусна игра. Впоследствие се оказа, че травмата на капитана на България е сериозна.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

„За съжаление има счупване на костта. До две седмици Мирослава трябва да се оперира“, съобщи пред „Дарик“ и dsport президентът на родната федерация Любо Ганев.

Най-добра реализаторка в отбора ни беше Мария Йорданова с 13 точки, следвана от Радостина Маринова с една по-малко.

Утре (1 юни) България ще играе срещу друг от "чалънджър" отборите в надпреварата - Доминиканската република, който вчера стартира със загуба от домакините от Япония с 1:3 гейма. Срещата е отново от 09,00 часа българско време. Хърватия пък ще излезе срещу Германия, която започна с успех над Нидерландия с 3:1. Двубоят е от 06,00 часа.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!