Националният отбор на България за младежи до 21 години стартира с победа на Световното първенство, което се провежда в България и Италия. Младите "лъвчета" надиграха връстниците си от Бахрейн с 3:0 (25:21, 25:21, 25:23) в първия си мач от група D на шампионата, изигран в зала "Левски София" в столицата. 

Така момчетата на Найден Найденов записаха три точки и заемат първото място. Втори е тимът на Полша, който днес победи Куба с 3:1 гейма. 

Българският тим започна напрегнато срещата, позволявайки на съперника да върви плътно в резултата. В първата част играта бе равностойна до средата, след което нашите успяха да се откъснат. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Сходно се разви и вторият гейм. Двата отбора отново се бориха за всяка точка, но след 17:17 тимът ни отбеляза три поредни точки от блокада и оформи преднина (20:17). До края българските национали запазиха ритъма и не срещнаха повече проблеми. Денис Карягин затвори гейма с ас и "трикольорите" увеличиха аванса си на 2:0. 

По-категорични бяха състезателите на Найден Найденов в третата част, в която през по-голямата част от времето водеха убедително, но в ключовите моменти допуснаха скъсяване на дистанцията. Въпреки това "лъвчетата" съумяха да затворят чисто мача. 

Най-резултатен бе Денис Карягин с 18 точки, а Александър Николов и Самуил Вълчинов добавиха по 11 точки. 

Утре България среща Куба в 19:00 ч. Бахрейн играе срещу Полша в 16:00 ч.