По този начин женският национален отбор на България се класира за Финалната четворка на Европейската лига. Ден по-рано възпитаничките на Драган Нешич загубиха от испанките с 2:3 гейма, но във втория мач успяха да се мобилизират до краен предел и да измъкнат така важния успех с 3:2 гейма, който ги класира за финалния етап на състезанието.

Двата отбора играха за втори път в чисто новата зала с 12 000 седящи места Ла Каха Махика, в която се предвижда да се изиграе олимпийският тенис турнир през 2016 г., ако Мадрид получи домакинството на този форум. За съжаление, в залата не се появи очакваната подкрепа от многото живеещи българи в испанската столица. На трибуната обаче да гледат мача бяха президентът на БФВ Данчо Лазаров, вицепрезидентът Иван Тодоров, изпълнителният директор Станислав Николов, както и българският посланик в Мадрид.

Срещата започна зле за българките, които загубиха първата част драматично с 23:25, но за радост на всички почитатели на волейбола у нас те спечелиха следващите два гейма с категорична разлика 25:20 и 25:18. В третата част възпитаничките на Драган Нешич отстъпиха с 19:25 и така се стигна до решителен тайбрек. Той не започна никак добре за родните волейболистки, които губеха с 2:5, но все пак успяха да изравнят играта при 8:8 и да обърнат нещата напълно в своя полза, за да спечелят и гейма и мача след 15:11. /БЛИЦ