ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Женският национален отбор на България загуби с 0-3 (11:25, 13:25, 19:25) от Нидерландия в 1/4-финал на Европейското първенство по волейбол за жени.

Въпреки това българките записаха едно от най-добрите си класирания през последните 20 години. Тимът ни ще завърши на 5/8-о място в крайното подреждане в зависимост от резултатите в останалите 1/4-финали.

Първият гейм на мача във Флоренция (Италия) бе изцяло в полза на нидерландките, които поведоха от самото начало и не изпуснаха контрола. Разликата в полза на "лалетата" постепенно растеше, за да достигне 14 точки в края - 25:11 за Нидерландия.

 Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

През втората част ситуацията се повтори и нашите набързо натрупаха пасив от точки, а нидерландките не допуснаха преднината им да бъде намалявана с повече от две точки. В крайна сметка България загуби и втория гейм с 13:25.

България поведе за първи път в мача в началото на третия гейм. Този път българките се държаха далеч по-равностойно и при първото техническо прекъсване изоставаха само с две точки (8:10). След това обаче разликата продължи да расте, за да се стигне до крайното 19:25.

Нидерландия ще се изправи срещу Сърбия или Чехия (утре от 21:00 часа) в спор за класиране на финал.

Най-резултатна за България стана Радостина Маринова с 10 точки, а Елена Бечева добави още 7. За Нидерландия със 17 точки се отличи Джулиет Лохиус.

Класирането в челната осмица на Евро 2023 осигури участие и на следващия шампионат на Стария континент за България.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!