Националният отбор на България за девойки под 18 години завърши с успех на Световното първенство в Дуранго (Мексико). Тимът на Атанас Петров победи Египет с 3:0 (25:20, 25:20, 26:24) в последния си мач от турнира.

Така родните волейболистки приключиха на седемнадесета позиция в крайното класиране, Египет е 18-ти. Другите два отбора, които трябваше да спорят за разпределение на местата 17-20 – Нигерия и Камерун, се отказаха от участие.

България имаше водеща роля през по-голямата част от двубоя. Началото бе равностойно до десета точка. След това нашите показаха повече възможности, поведоха със 17:12 и затвориха първия гейм с разлика.

Във втората част египтянките започнаха по-добре и диктуваха развоя до 10:8. В този момент българският тим засили сервиса, проби посрещането на съперника и направи обрат, като поведе с 12:10. До края националките ни не изпуснаха водачеството и взеха гейма 2-0.

Египтянките показаха, че не се отказват лесно и оказаха сериозна съпротива в третата част. Играта бе равностойна до самия край - 24:24. Все пак в решителния момент волейболистките ни устояха на напрежението и наложиха волята си след силен сервис на Ива Дудова, а с това затвориха мача с чиста победа.