Христина Русева е най-добрата блокировачка след груповата фаза на Евроволей 2017. Българката има общо 20 успешни блокади в първите 3 мача от турнира, което е с 5 повече от двете туркини Кюбра Чалискан и Еда Дюндар. Следващата българка е Страшимира Симеонова с 7 блока.

В класацията за резултатност Елица Василева е на девето място с 63 точки. Начело е полякинята Малвина Смарзек с 78 точки.

Добриана Рабаджиева е на четвърто място сред изпълнителките на сервиси. Тя има 7 аса, с 1 повече от разпределителката Лора Китипова, която е седма. Лидерка е италианката Паола Егону с 9 директни точки от сервис.

Двете основни посрещачки на "лъвиците" Добриана Рабаджиева и Елица Василева заемат съответно девето и десето място в ранглистата. Рабаджиева има ефективност от 52.94%, а Василева е с 51.97%. Първа е германката Дженифер Гертиес с невероятните 69.05%.

Двете разпределителки Лора Китипова и Диана Ненова не се представят много убедително и това личи в съответната ранглиста. Ненова е с ефективност от 30.19% и заема 11-то място. Китипова е 13-та с 26.72%. Тук най-добра е туркинята Гамзе Аликая с 50%, която игра малко в мача с българките.