Волейболната ни националка Христина Русева подписа договор за новия сезон с италианския първодивизионен ЛУ ДЖО Волей (Модена). С това централната блокировачка прави завръщане в Италия, след като през изминалия шампионат бе в Азербайджан, в отбора на Телеком (Баку), който се явяваше сателит на гранда Рабита. Припомняме, че преди един сезон Русева бе част от тима на Фопапедрети (Бергамо), като заедно с Елица Василева взеха сребърните медали в италианското първенство, пише bgvolleyball.

С приемането на офертата от Модена българската волейболистка може да стане съотборничка с една от най-известните звезди на италианския женски волейбол – Франческа Пичинини, която също се очаква да подпише в този клуб. Нейният контракт все още не е официално оповестен, но италианските медии побързаха да афишират евентуалното й присъствие в отбора.

Местен сайт в Модена пък акцентира върху нашето момиче, като написа, че топмоделът Русева идва в клуба, украсявайки материала си с красива снимка на българската волейболистка. Друга медия от региона пък написа, че "Модена очаква Пичинини, но вече си осигури Христина Русева".

ЛУ ДЖО Волей (Модена) е новосформиран и регистриран клуб, след като по средата на последния сезон тогавашният тим от този град - Асикуратриче Миланезе Волей (Модена) фалира и преустанови съществуването си. В края на май обаче се намериха средства и спонсори за започване на чисто и без дългове и така бе поставено ново начало.