Българска волейболистка тренира от няколко дни с руския гранд Уралочка (Екатеринбург). Световноизвестният волейболен специалист Николай Карпол привлече девическата националка от Казанлък Волей Веселина Григорова в състава си и дори я взе с отбора си на дневен подготвителен лагер в Украйна.

18-годишният наш диагонал ще тренира в продължение на 25 дни сред звездната селекция на Уралочка на лагер край Симферопол – столицата и най-голям град на автономна украинска република Крим. В състава на Уралочка личат имената на половин дузина руски националки, на кубинската звезда Юмилка Руиз, както и на нашата националка Страшимира Филипова.

„За нашия клуб е голяма чест, че наша волейболистка тренира с такъв голям клуб като Уралочка. Засега обаче не мога да коментирам нищо конкретно, Веси само тренира при тях. Карпол искаше да прецени качествата й и да реши колко може да бъде полезна на техния отбор в бъдеще. Засега няма още трансфер. Чухме се вчера по телефона, каза ми че тренират всеки ден триразово. Току що се бяха прибрали от крос в гората. Всичко около заминаването й стана много набързо, заслуга за това е на известния турски мениджър Мехмед Башаран, който е много добър приятел на Карпол”, коментира изпълнителният директор на казанлъчанки Деко Григоров.

Със своите 192 сантиметра, Веселина Григорова е една от най-високите млади волейболистки у нас. Тя е девическа националка на България и е основен диагонал на казанлъчанки.

По време на близо едномесечния си престой в Уралочка, Григорова ще изиграе няколко контроли в състава на руския град.