Български финал ще има днес на Шампионската лига по волейбол, след като до решителния мач за титлата стигнаха Динамо (Москва) и италианския Трентино. В руския тим играе Теодор Салпаров, а в Трентино са треньорът Радостин Стойчев и състезателите Матей Казийски и Цветан Соколов.

Вчера Динамо стигна до финала след успех с 3:1 над полския Скра Белхатов. Късно снощи Трентино стигна до победата със същия резултат над словенската сензация в турнира Блед. По този начин италианският тим получи правото да защитава трофея си от миналата година.

Отборът, воден от Радостин Стойчев, спечели лесно първия гейм с 25:13, но словенците взеха следващия с 25:23. Трентино се наложи трудно в третия с 25:21, но в четвъртия срещна по-малко трудности – 25:17. Българската звезда на италианския отбор Матей Казийски се отчете с 13 точки за успеха, докато Цветан Соколов добави 2.

„Първият гейм го спечелихме много лесно, но след това срещнахме проблеми. Това е съвсем нормално, след като не бяхме тренирали отдавна с топките, които се ползват в Шампионската лига. Срещнахме трудности в опита да контролираме играта си”, заяви българският треньор на Трентино Радостин Стойчев.

Финалът е днес от 15:45 часа българско време и ще бъде предаван директно по БНТ Сат./БЛИЦ