Българската женска двойка Евелина Чолакова и Мария Аладжова завърши на пето място в турнир от гръцката верига Masters Lipton Ice Tea, който се проведе на остров Тинос. След доброто си представяне в предишния турнир от веригата през миналата седмица в Солун, Ева и Мима получиха специална покана от организаторите за участие директно в основната схема с осем отбора на състезанието в Тинос.

Българките спечелиха чисто мача си от първия кръг срещу гъркините Гоци и Насту, като, подобно на срещата със същите опонентки преди седмица, се затрудниха по-сериозно във втория гейм – 2:0 (21:16, 22:20). Във втория кръг обаче Чолакова & Аладжова не успяха да се противопоставят успешно на други представителки на домакините. Силният гръцки тандем Дилавери и Николаиду ги победи с убедителното 2:0 (21:12, 21:9). Така пясъчните Лъвици попаднаха в потока на плейаутите, където загубиха още първия си мач – 0:2 (20:22, 14:21) срещу гъркините Теза и Фотеину, и отпаднаха от по-нататъшната борба.

Чолакова и Аладжова завършиха на пето място в крайното класиране, което им донесе близо 400 лева от наградния фонд, а първенец стана смесената унгарско-гръцка двойка Киш и Папафотиу. Българската двойка е получила покана за участие и в следващия турнир от веригата, съобщава BGvolleyball.com, но той съвпада по време с Националното първенство на България, част от веригата M-Tel Beach Masters, в София. Ева и Мима все още се колебаят в кое от двете състезания да играят.