Българският волейболен специалист Атанас Петров отново е начело на отбор от румънския женски елит. От пет дни насам бившият наставник на ЦСКА (София) е старши-треньор на КСМ Екорек (Букурещ).

За Петров това е втори сезон в Румъния. През миналата година той беше начело на Динамо Ромпрест (Букурещ), през лятото за кратко пое КСМ (Сибиу), но преди началото на първенството се премести в Медичина (Търгу Муреш), където води втородивизионната гарнитура на клуба.

КСМ Екорек пък беше за известно време през миналия сезон под ръководството на друг български специалист – Страхил Балов. Сега Петров заема мястото на Мариан Константин, с когото тимът се озова на 7-ото място във временното класиране след 9-ия кръг с 14 точки от 5 победи и 4 загуби. Отборът разполага с услугите на няколко националки – на Румъния, Украйна, Аржентина и Беларус.

"Този сезон селекцията е доста добра. В момента отборът е на седмо място, но се надявам да вземем медал", заяви Петров пред BGvolleyball. Тази събота подопечните на българския треньор посрещат бившия му тим КСМ (Сибиу) в среща от 10-ия кръг на първенството.