Българският специалист Стефан Демерджиев започна с успех треньорската си дейност в Канада за сезон 2013-2014, пише BGvolleyball.com. От началото на този сезон Демерджиев е главен треньор на канадския клуб ЛИНКС де ла Рив-Сюд Волейбол, провинция Квебек.

Специалистът отговаря за пет селекции на клуба в различна възраст, като първото му изпитание бе с момчета до 15-16 години, които играха в турнир за юноши до 17 години. В областта има много отбори за подрастващи, като предварителната фаза е на турнирен принцип. Участващите тимове играят по четири турнира, като се разменят в надпреварите, а първите осем от крайното класиране отиват на квалификации за националното първенство на Канада. Стефан Демерджиев и неговите състезатели играха финал на първия турнир, който бе преди дни, като това е успех за клуб ЛИНКС де ла Рив-Сюд Волейбол.

„Доволен съм от показаното в този първи турнир, защото моите състезатели са по-малки, но се пребориха за финал. Досега отбор от клуба при юношите не е стигал до квалификации за националното първенство. Този финал на първата надпревара е добро начало за нас и се надявам да продължим така добре и в следващите изпитания. Целта пред отбора е именно участие на квалификациите“, заяви за BGvolleyball Стефан Демерджиев.