ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският национален отбор по волейбол за жени загуби от Белгия с 0:3 (19:25, 24:26, 21:25) в Токио в първия си мач от Група „В“ на квалификациите за олимпийските игри в Париж през 2024 г.

В един момент от първата част момичетата на Лоренцо Мичели изоставаха в резултата с 4:14. След това нашите волейболистки започнаха постепенно да стопяват пасива си, но белгийките все пак взеха гейма.

Българките поведоха във втората част, но Белгия обърна. „Лъвиците“ изравниха за 6:6 и след това геймът продължи точка за точка. При 24:23 изтървахме геймбол, докато съперничките се възползваха от първия си подобен шанс и взеха убедителен аванс в мача.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

България започна много силно третата част и поведе със 7:2. Белгийките постепенно стопиха аванса и изравниха за 12:12. След това съперничките ни започнаха да трупат аванс, който нарасна на четири точки и те съумяха да го запазят до края на гейма, а с това взеха и победата в мача.

Мирослава Паскова-Кънева завърши с 13 точки за България. Радостина Маринова добави 12, а Мария Йорданова приключи мача с 10 точки в актива си. Селин ван Гестел и Марлийс Янсенс се отличиха с по 13 за Белгия, а Манон Стражие завърши с 12.

В неделя (17 септември) България ще играе втория си мач от олимпийската квалификация. Съперник е новият европейски шампион и победител в Лигата на нациите Турция. Срещата ще започне в 7:00 часа българско време.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!