Членът на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол Борислав Кьосев е категоричен в решението си и няма да се кандидатира за президент на БФВолейбол. Първоначално имаше подобна вероятност, след като стана ясно, че Любо Ганев е излъчен от Инициативния комитет за промени в българския волейбол, който настоява за свалянето на инж. Данчо Лазаров от власт.

"Няма да се кандидатирам. Прецених, че е по-правилно да бъда до Любо Ганев, отколкото да водя битка за власт с него", обяви Боре Кьосев пред БЛИЦ.

"Той е израснал пред очите ми. По-млад е, по-амбициозен е, а и вижданията му за управлението на волейбола съвпадат с моите. Навремето бяхме отличен тандем в Италия. Не искам да рушим нещо, градено с години, заради лични амбиции. Смятам, че ще бъда по-полезен, ако продължа да бъда в управата на волейбола ни. Това е спортът, който обичам страшно много, спортът, който ме изгради като личност и ми даде толкова много", коментира oще легендата. 

"Поемайки много от оперативната работа в БФВолейбол, смятам, че ще съм по-полезен. В последните дни не сме разговаряли, тъй като Ганев беше първо на олимпийската квалификация в Берлин, а след това и в Швейцария. Ще седнем на масата и ще говорим", добави Кьосев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Очаквайте обширно интервю с голямата легенда на ЦСКА и българския волейбол специално за БЛИЦ!