До края на тази седмица ше стане ясно дали българският волейболен шампион ЦСКА ще участва за четвърти пореден сезон в най-силното клубно съревнование в Европа – Шампионската лига. Собственикът на “червените” Георги Георгиев в момента е на разговори с представители на европейската конфедерация, на които ще стане ясно дали тимът ще получи покана и за кампания 2011/12.
 
“Тези дни ще стане ясно всичко. В момента съм в чужбина и предстоят разговори с представители на СЕV именно по тези въпроси”, коментира Георги Георгиев пред “Тема Спорт”. Ако от евроцентралата все пак откажат уайлд кард на българския шампион, но ЦСКА ще участва във втория по сила евротурнир – Купата на СЕV.
 
През пролетта “армейците” записаха и най-доброто си класиране в Европа от 20 години насам – полуфинал в Купата на СЕV. И през трите години до момента “червените” участваха в Шампионската лига с покана от европейската федерация. Георгиев пък обяви, че ако ЦСКА получи квота за участие, то клубът ще кандидатства да приеме финалния турнир. Това домакинство по право ще нареди “армейците” сред четирите най-добри отбора в Европа за годината./БЛИЦ