Министър председателят на Република България Бойко Борисов посети волейболните ни национали България в зала “Конгресна” на ДКС вав Варна. Премиерът посети възпитаниците на Пламен Константинов преди сутрешната им тренировка.

“Дойдохме тук, за да пожелаем успех на нашите национали, заради които се пълнят залите в България. Отделихме време, за да засвидетелстваме подкрепим родните ни волейболисти”, заяви Бойко Борисов веднага след срещата.

Припомняме ви, че Световното първенство по волейбол стартира от морската ни столица на 10 септември. То ще продължи до края на месеца. То се провежда благодарение на българското правителство и премиера Борисов. Правителството отпусна 500 000 долара, което е сумата, предвидена за плащане през 2018 г. за организирането и провеждането на Световното първенство.

"Гледат ви децата, младежите, ставате пример за подражание и сте много важни“, каза той на момчетата.

„Заварихме България без спортни зали. Имаше една в България, във Варна и вместо да се подпира на колоните, висеше във въздуха и Господ ни спаси да не се срути“, каза премиерът. 

„Инвестираха се много пари в зали. Сега е хубаво да седнеш и да гледаш, но за да се стигне до тук са години наред строителство, ремонти. Парите, които даваме са важни, за да се мотивират децата“, допълни Борисов.

Любо Ганев подари от благодарност на премиера автобиографията си и заяви: „Това е подарък за най-големия от най-високия“.