Либерото на Марек Юнион-Ивкони Мартин Божилов вярва, че отборът ще защити последните си две титли от родния шампионат по волейбол. Припомняме, дупничани отпаднаха изненадващо на полуфиналите в турнира за Купата на България. Сега пред селекцията на Найден Найденов остава единствено борбата за титлата. Утре Марек гостува на Нефтохимик 2010 след успех с 3:0 в първата среща.

"Наистина бе изненадващо да отпаднем на полуфинал за Купата на България. Рано или късно тази загуба щеше да дойде. За съжаление тя стана факт в много неподходящ момент. Всичко обаче е в миналото и сега продължаваме да играем пределно мобилизирани в шампионата. Стремим се да стигнем отново до върха, защото там ни е мястото.

В Бургас ще търсим победата, за да се класираме за следващата фаза. Очакваме победителя от двойката ЦСКА - Монтана. Предполагам, че "армейците" ще ни бъдат съперник на полуфиналите. Живи и здрави да преодолеем и тях, нямаме претенции за другия финалист. Без значение е дали това ще е КВК Габрово или "Левски Бол", но и ние трябва първо да се класираме. Сметките са излишни, когато имаш за цел да бъдеш шампион. Излизаш, играеш и побеждаваш. Това е единственото нещо, което се иска, за да си на върха", обясни Божилов.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ