Волейболният национал Георги Братоев замина заедно със съотборниците си за Франция, където България ще изиграе първите си две срещи от тазгодишното издание на световната лига.

"Ако успеем да покажем това, на което сме способни, мисля че имаме шансове да натрупаме доста победи и да се класираме напред в турнира", заяви Братоев.

"Французите не ме изненадват. Те са много силен отбор, един от най-силните в Европа и света. Очакват ни тежки двубои, но не и мачове с непреодолими съперници. Настроението е положително, очаква ни една интересна Световна лига, в която трябва да покажем, че нищо от Олимпиадата не е случайно. Много малко от хората в националния отбор са нови, повечето момчета сме от 3-4 години. Лично аз смятам, че в момента сме перфектни във всяко едно отношение", допълни разпределителят.

"Съвсем нормално се чувствам. Престои ни един турнир, в който очакваме да изиграем доста интересни мачове срещу доста от класните отбори на световния волейбол. Всичко е наред в отбора, няма контузии засега. Надяваме се така да бъде до края на сезона”, завърши Братоев.