Трансферът на диагонала Костадин Стойков, който напусна мъжкия отбор на “Левски Волей” на полусезона и направи повторно завръщане в румънския 2004 Томис (Костанца) доведе до вътрешни размествания в състава на “сините” за втората част на първенството от Суперлигата. Така на поста диагонал ще трябва да се изявява националния ни посрещач Валентин Братоев. В момента левскарите са на лагер в Казанлък, а ето какво заяви треньорът Стоян Стоев за BGvolleyball.com относно рокадите в тима:

„Преквалифицирам Валентин Братоев като диагонал за втория полусезон. Смятам, че той ще се справи най-добре от всички на този важен пост, след като Костадин Стойков напусна състава. Когато Братоев разбра за това не му хареса особено, но това е положението. Разбира се тази промяна е временна. В националния тим на България си има достатъчно диагонали. Така че по време на тренировъчния процес Вальо ще продължи да се готви и в посрещане за участието си като посрещач в представителния тим.

Тук по време на лагера в Казанлък имам възможност да си говоря повече с момчетата и да обсъждаме заедно ситуацията. В началото на сезона всички имаха опции, че който получи добра оферта ще бъде пуснат без пречки в чужбина. Така се случи, че първи предложение получи треньора. Въпреки, че Мартин замина за Румъния, а в последствие и Стойков, това няма да се отрази по никакъв начин на отбора, защото в състава на “Левски” има достатъчно добри волейболисти. Всички са много мотивирани да продължат напред. Да се готвят за националния отбор и да се борят за титлата в Суперлигата. Смятам, че и аз мога да допринеса за това и да ги надъхам за още повече влагане на игрището и победи”.