Волейболният национален отбор на България се завърна от Аржентина, където успя да завоюва четвръто място в Световната лига. Георги Братоев бе един от волейболистите, които се спряха да разговарят с чакащите ги медии.

„Завръщаме се много изморени и за съжаление с познати чувства. Когато се случва за трети пореден път е определено разочарование”, заяви разпределителят.

„Трябва по някакъв начин да се научим да печелим тайбрека за бронзовите медали! Лично аз бих се радвал първо да изиграем един хубав мач за 3-4 място някога и някъде, да го спечелим, и след това полуфинал”.

„Можем само да благодарим на тези хора тук за аплодисментите. В нас има разочарование, но пък след две поредни загуби да чуеш аплодисменти от хората е готино. Имаше и положителни моменти в тази Световна лига. Но този резултат този път трябваше да бъде различен. За последните два дни все мисля, че №4 вече не ми харесва да бъдем. Един медал е различно нещо. Трябва да помислим много сериозно върху това, което не ни достига. В тайбрек трябва да се играе повече със сърце, без кой знае какви тактически указания. Не успяхме отново, надявам се да намерим ключа колкото се може по-бързо. Но Италия е един отбор, който е преодолим напълно”, продължи Братоев.

„Бразилия и Русия в момента са поне две класи над нас определено! В един момент от 4-тия гейм си помислихме, че можем да бием бразилците, но толкова, един гейм. Моята собствена игра я оценявам не много високо. Има още какво да се желае страшно много, но мога да кажа, че дадох всичко от себе си, което мога да сътворя в този момент! Сега ни очаква много интересно Европейско първенство и според мен там не ни чакат толкова черни дни! Аз лично не мога да кажа какво не ни достига, за да вземем медал. Съвкупност е от много неща, до някъде психологически, тактически, а и до нашите собствени възможности. Това нещо по-скоро може да каже нашият собствен треньор и неговите помощници, които са наблюдавали играта отстрани, защото аз отвътре не мога да кажа каква е причината. Ако седяхме и само се гледахме на игрището, сигурно щях да ви кажа, че е от психологическа гледна точка, но ние все пак играем с топка, има физически контакт. Да си казваме ли: „Дано не дойде в мен?” или „Той дали ще бие сервиса?” Психологията е важно нещо, но в такъв момент нямаш и много време да мислиш, защото всичко става много бързо. Волейболът е спорт, в който топката не може да се хваща, да се спира или дриблира с нея! Главното според мен е, че в този тайбрек не успяхме да тръгнем добре и Италия взе предимство от първата точка. Повечето от нас не са играли толкова важни мачове и на високо ниво като италианците. Това е от ключово значение защото на края човек се учи как печели такива срещи", завърши разпределителят ни.