Волейболните ни национали Георги и Валентин Братоеви се представиха на висота за катарския Ал Райан срещу настоящия световен клубен шампион Тренто, воден от Радостин Стойчев и с Матей Казийски и Николай Учиков в редиците си. Италианският гранд беше максимално озорен от близнаците и постигна много трудна победа с 3:2 гейма (22:25, 25:18, 23:25, 25:17, 15:9) в първия си мач от предварителна Група "А". Интригуващият сблъсък се игра в зала "Аспайър Зоун" в катарската столица Доха.

Както е известно, братята Братоеви подсилиха Ал Райан специално за Световното клубно първенство.

Казийски и компания имаха срещу себе си силен отбор, в който именно близнаците даваха най-много идеи и с играта си показаха, че неслучайно са били привлечени.

Момчетата на Стойчев дори на два пъти изоставаха в резултата, но все пак се добраха до успеха. За Тренто от самото начало игра капитанът Матей Казийски, а Николай Учиков се появяваше като резерва. Османи Хуанторена отново не започна в стартовия състав, а на негово място бе младият Филипо Ланца.

В неделя Казийски и компания се изправят срещу мексиканския Тигрес (Уанс), който по-рано днес падна от шампиона на Южна Америка - Сада (Крузейро, Бразилия) с 0:3 гейма, а близнаците Братоеви и съотборниците им ще срещнат бразилците в неделния ден.

3_5.jpg