Волейболните ни националки успяха да прескочат груповата фаза на Европейското първенство, въпреки неубедителния старт. Момичетата на селекционера Иван Петков изпълниха целта, побеждавайки Финландия с 3:0 гейма (25:14, 25:21, 25:19) в Анкара. Именно това беше условието, за да продължат напред в турнира. 

"Лъвиците" завършват на третото място в групата и им предстои 1/8-финал срещу националките на Азербайджан, които заеха втората позиция в група "C". Мачът ще се играе на 1 септември (неделя) в Будапеща. Началният час ще стане ясен по-късно тази вечер след края на всички мачове от груповата фаза.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Националките ни имаха водеща роля в първите два гейма срещу Финландия, като вземаха аванс, поддържаха го докрай и затвориха частити, като поведоха с 2:0. В третия гейм съперничките се опитаха да се противопоставят, като поведоха с 6:1. Това обаче бе моментно състояние, нашите момичета бързо наваксаха пасива си и изравниха резултата. В следващите моменти избраничките на Иван Петков отново започнаха да диктува темпото и постигнаха чиста победа - 3:0.

Най-резултатна за България беше Нася Димитрова с 11 точки (3 блокади). Десет точки добави Елица Василева (2 блокади).

След втория пореден успех с 3:0 гейма България завърши с актив от 3 поражение и 2 успеха, което се оказа достатъчно за достигане до фазата на елиминациите. 

По-късно тази вечер пък е последната среща от нашата група - дербито между настоящия европейски и световен шампион Сърбия и домакините от Турция. Спорът е за първото място.