България спечели Балканското първенство - европейска квалификация по волейбол за юноши до 18 години и се класира на еврофиналите. Тимът, воден от Виктор Карагьозов, победи Гърция с 3:0 гейма (25:14, 25:22, 25:22) в последния мач от турнира в София, стана шампион и спечели директна квота за Евроволей 2022. 

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов връчи трофея на шампионите веднага след заключителния двубой под бурните аплодисменти на феновете в спортна зала „Левски София“.

Най-резултатен за победата над Гърция стана Кристиан Титрийски с 22 точки. Александър Къндев реализира 11. Виктор Томов и Симеон Николов записаха по 7 точки. Най-резултатен за съперника бе капитанът Нанопулос с 19 точки.

В другия мач от последния ден на европейската квалификация в спортна зала „Левски София“ Турция победи категорично Румъния с 3:0 гейма.

България завърши на първо място в крайното класиране след три победи с по 3:0 над Турция, Румъния и Гърция и драматична загуба с 2:3 от Сърбия. Турция завърши на второ място след три успеха с 3:0 и загубата с 0:3 от България. Сърбия е на трета позиция, Гърция на четвърто място, а Румъния на пето.

Европейското първенство за юноши до 18 години е от 9 до 18 юли в Грузия.

„Заслужен успех. Съумяхме да се противопоставим на всички отбори, като само срещу Сърбия не играхме по най-добрия начин, но важното е, че спечелихме Балканското първенство и се класирахме за европейското първенство. Успехът ни е напълно заслужен. Поздрави за отбора и благодарности на всички хора, които дойдоха да го подкрепят в залата", коментира селекционерът на България Виктор Карагьозов.