Националният отбор по волейбол за кадети се класира за полуфиналите на Европейското в Анкара. В решителния си последен мач момчетата на Виктор Карагьозов се наложиха с 3:1 гейма (25:23, 14:25, 25:20, 25:20) над силния тим на Гърция.

Успехът означава, че България ще играе със сигурност на полуфинал. При малко късмет и благоприятно развитие на другите мачове имаме шанса да финишираме на първото място в групата.

В момента тимът ни има 11 точки, а Сърбия може да ни изпревари при победа с 3:0 или 3:1 гейма над домакина Турция по-късно днес. Победителят от нашата група най-вероятно ще играе е с Франция, а вторият със сигурност излиза срещу Русия.

Родните таланти играха много концентрирано и с огромно желание. Единствено във втория гейм играта им не се получаваше и те я загубиха с 14:25 точки. Добрата новина е, че във първия и втория гейм на терена се появи Иван Иванов, който бе с контузия от първата среща.

В груповата фаза България победи Турция (3:2 гейма), Германия (3:2 гейма), Полша (3:1 гейма) и сега Гърция (3:1). Единствената ни загуба е с 2:3 гейма от Сърбия.

Това е пореден успех за младежкия ни волейбол. Миналата година батковците на кадетите от младежкия отбор играха полуфинал на Европейското, но отстъпиха в мача за титлата от Русия с 1:3 гейма. Те бяха водени от Николай Желязков, а Светослав Гоцев и Николай Пенчев стигнаха до мъжкия отбор, с който след това участваха на Световното първенство в Торино, където останахме седми./БЛИЦ

България: Георги Сеганов (3 точки), Спас Байрев (10), Станислав Величков (12), Димитър Маринков (14), Петър Ненков (15), Красимир Георгиев (13), Иво Драмов-либеро (Иван Иванов, Георги Топалов, Веселин Илиев)