Националният отбор на България по волейбол за юноши под 18 години се класира на полуфинал на европейското първенство, което се провежда в Италия. Талантите, водени от селекционера Мартин Стоев, прегазиха Турция с 3:0 гейма (25:23, 25:19, 25:20).

Най-резултатен беше Георги Татаров, който отбеляза 19 точки, а Александър Николов допринесе с 16 за сладката победа. 

С успеха "лъвчетата" взеха реванш от Турция за загубата през януари, когато на квалификацията в София отстъпиха и не успяха да запишат директно класиране на Евроволей. Сега българските волейболисти показаха повече класа и израстване, като надиграха категорично опонента си за 74 минути.

Единствено първият гейм беше оспорван. Турците започнаха напористо и диктуваха играта до 8:5. След това обаче нашите момчета се съвзеха, влязоха в ритъм и изравниха. В решителните минути тимът ни показа повече качества и увереност, спечелвайки гейма с 25:23. В следващите две части националите ни бяха по-добри и заслужено се поздравиха с успеха. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Мартин Стоев заложи на същия стартов състав, както при триумфа над Белгия: Стоил Палев, Георги Татаров, Александър Николов, Ерик Стоев, Лазар Бучков, Ивайло Дамянов, либеро – Калоян Вълчинов (Владимир Гърков, Венислав Антов).

България е на първото място в група 1 с 6 точки. По-късно тази вечер ще се изиграе срещата между белгийците и Италия, но дори чиста победа на "Скуадра адзура" ще ги остави на второ място и България е твърдо на върха. 

Последният мач на нашите от групата е на 9 септември срещу Италия от 21:00 часа българско време.