България допусна тежка загуба от лидера Бразилия с 0:3 (11:25, 11:25, 24:26) в последния си мач от Група С на Световното първенство по волейбол за девойки старша възраст в Чехия. Така момичетата на Димо Тонев загубиха шансове за второто място в групата и ще приключат на трето или четвърто в зависимост и от резултата в последната среща от програмата – по-късно тази вечер между Русия и САЩ. В края на деня ще стане ясно и кой отбор ще бъде наш съперник в утрешните осминафинали в Бърно, като вариантите са първите два отбора от Група D – Турция и Италия, пише bgvolleyball.com.

В първите два гейма бразилките наложиха тотална доминация на терена и с далеч по-успешна игра в нападение и на блокада ги спечелиха при разгромна разлика. В третата част южноамериканките поведоха с 9:0 и ситуацията изглеждаше катастрофална за младите Лъвици. Едва след 1:11 те се посъбудиха, тръгнаха на щурм и бяха на косъм да вземат гейма. Трикольорките значително подобриха играта си, особено на блокада и на сервис. Разиграха се Силвана Чаушева и Мира Тодорова. Нашите догониха силния противник в резултата при 20:20, а при 23:22 вече бяха с точка напред. България първа стигна и до геймбол при 24:23, но за повече не стигнаха силите. Бразилия спечели три поредни точки, а с това и мача.

Топреализатор на мача стана бразилката Сара Да Силва с 15 точки. Диагоналът Силвана Чаушева бе най-резултатна за българския тим с 11 точки (1 ас, 8 атаки, 2 блокади), следвана от центъра Мира Тодорова с 8 (1 ас, 4 атаки, 3 блокади).