Бразилия се класира на финала на Световната лига. Селесао удари насред  Флоренция домакина Италия с 3:0 (25:11, 25:23, 25:20). В спор за трофея бразилците изритат срещу САЩ. Премията за победителя е 1 милион долара.

От самото начало мачът бе много труден за домакините, като бразилците ги натискаха с мощен сервис и стройна блокада, с което поведоха с 10:4. Доминацията на Селесао продължи, а при 16:7 Адзурите се изнервиха и главният съдия Андрей Зенович от Русия охлади страстите им с жълт картон. Това още повече улесни бразилците, които поведоха с 1:0 след 25:11 за 21 минути.

Във втората част италианските волейболисти се опитаха да отговорят на предизвикателството и поведоха с 8:5 след няколко грешни атаки на бразилците. Началният удар обаче продължаваше да не спори на "адзурите", като единствено флот сервисът на капитана Емануеле Бирарели бе по-ефективен, пише bgvolleyball. Разликата обаче бързо стопена благодарение на прецизния сервис на Бруно Резенде, а Селесао успя и да поведе с 13:11, а след това и с 16:13. Златистите дръпнаха и с 23:17, но тогава блокадата на Италия заигра и две точки бяха стопени. Серията от сервис на Симоне Бути продължаваше, а селекционерът на южноамериканците Бернардо Резенде пощуря след един блок аут в полза на Италия. "Адзурите" намалиха до 22:23 и Резенде взе и второто си прекъсване. Серията на Италия можеше и да продължи, ако не беше системата за видео повторения Видео Чалъндж, която показа, че сервисът на Бути е в аут и така Бразилия стигна до 24-та точка, за да приключи гейма с 25:23.

В третата част Селесао пое инициативата от самото начало, а геймът завърши с удар в мрежата от сервис на Иван Зайцев. Точно това, което не вървеше изобщо в играта на Адзурите. Бразилия пък абсолютно заслужено се класира за финала. С 13 точки най-резултатен стана Рикардо Лукарели (1 блокада, 1 ас) от тима на Бразилия.

В последния ден от финалите във Флоренция Италия ще спори за бронзовите медали с Иран (от 18,30 ч б.в.), а Бразилия ще играе със САЩ за златото.