Българската федерация по волейбол води преговори с Радостин Стойчев да поеме националния отбор. Новината съобщи президентът на централата ни Данчо Лазаров.

“Да водим разговори с Радостин Стойчев. Очакваме неговия отговор до вторник. Какво ще стане във вторник по време на заседанието на Управителния съвет на БФВ в Казанлък? Ще стане ясно дали Силвано Пранди остава селекционер на мъжкия национален отбор, или не", каза шефът на родния волейбол.

В момента Радостин Стойчев е начело на италианския Итак Диатек (Тренто), с когото спечели титлата на Италия през 2008 година, Шампионската лига на Европа през 2009 и 2010 година, както и световното клубно първенство през 2009 година.

След седмото място на световното първенство в Италия бъдещето на Пранди бе под въпрос. Въпреки думите, че участието не е провал, част от ръководството на волейболната федерация заявиха, че има отстъп в позициите на тима. Самият Данчо Лазаров допълни, че следващата цел пред Силвано Пранди е минимум финал на Европейското догодина и класиране на Олимпиадата в Лондон. Въпросите за смяна на италианеца бяха отклонявани с отговора, че бъдещето му ще бъде решено на заседание на Управителния съвет. Спряганият за наследник на Професора – Радо Стойчев, също не желаеше да коментира евентуалното му назначаване начело на националния тим./БЛИЦ