Полуфиналната серия между Марица (Пловдив) и ЦСКА (София) от женската Национална волейболна лига Демакс+ се премества под тепетата. Тази вечер момичетата на наставника Иван Петков, които вече водят в серията с 1:0 победи, посрещат столичния тим с надеждата още днес да си осигурят място във финала.

След като спечелиха с убедително 3:0 първата среща в петък в София, шампионките получиха само половин ден почивка, след което усърдно се готвят да приключат полуфиналния плейоф още при втората.  Голямата въпросителна – дали Ивелина Монова ще се присъедини отново към отбора на Марица за днешния двубой, ще получи своя отговор днес.  Старши-треньорът Петков е получил уверение от лекаря на волейболистката, която пропусна мача в зала Васил Симов по здравословни причини, че опитното либеро ще вземе участие в понеделнишката тренировка на пловдивчанки, след което най-вероятно ще бъде взето решението Монова да бъде включена в групата за важния мач.

Въпреки категоричния успех на маричанки като гости в първия мач, нито те подценяват значението на днешния сблъсък, нито пък съперничките от София имат каквото и да е намерение да сдават багажа.

“Нищо не е свършило“, смята треньорката на ЦСКА Юлия Иванова.  “В Пловдив, ако играем малко по-нормално, а не само до първите 10-15 точки, може и да спечелим.  Аз лично не искам да се предаваме.  Вярвам, че можем.  Поне един гейм можем да вземем.  Да започнем с гейм, пък какво ще стане ще видим“, каза тя пред BGvolleyball.com.

“Във втория мач ще дадем всичко от себе си“, добави Симона Димитрова, най-полезната състезателка за ЦСКА в петък и топреализатор на мача.  “Два дни ще тренираме максимално, за да можем да покажем не малко, а много по-добра игра.  Надявам се да победим в Пловдив, колкото и трудно да бъде.  Силно се надявам това да не беше последният ни домакински мач през този сезон.”

Всъщност, за да имат още домакински мачове през този сезон, Червените ще трябва да победят Марица не само днес, но и в евентуалната решаваща трета среща, предвидена за 14 април отново в Пловдив, ако е необходима. "Жълто-сините" обаче са твърдо решени до трети мач изобщо да не се стига и затова са готови да дадат максимума от себе си, за да спечелят днес.

Двубоят в зала Пловдивски университет започва в 18:00 часа и ще бъде предаван пряко по BNT World и БНТ HD. Развоят на резултата може да бъде проследен на живо онлайн тук.