Волейболният национал Велизар Чернокожев направи много силен дебют за Добруджа и имаше съществена заслуга за обрат срещу ЦСКА. Диагоналът е възмутен, че се спекулира със заплата, която ще получава в клуба от Добрич. Той коментира информациите относно проваления си трансфер в Иран. "Въобще не съм ходил до Иран, тъй като отборът, в който се очакваше да играя не успя да покрие изисквания на тяхната волейболна федерация и по тази причина не получи възможност да играе в тяхната Суперлига", обясни Чернокожев. 

Той е имал почивка през времето, когато Добруджа 07 бе на турнира в Сърбия и след това се е присъединил към отбора. Приел със смях заплатата, която му отреждат някои медии. Той заяви, че все още не е коментирал с президента на клуба своето възнаграждение, тъй като първо иска да се установи, да започне да играе и чак тогава да говорят за пари. "10 000 евро за България е комедия. Дори и Матей Казийски да доведат, няма от къде да му дадат 10 000 евро, но се радвам, че ми правят такава безплатна реклама", каза националът.

Чернокожев поздрави Жулиен Георгиев, отбелязвайки, че ако не е бил той, е можело да не се стигне до пети гейм. "Щастлив съм, че с първия мой мач тук постигнахме успех и то срещу ЦСКА, не срещу слаб противник", каза Чернокожев.