Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Сеганов е дал положителна проба за COVID-19 и това е довело до изолирането на целия отбор, пише „Меридиан Мач“.

Както е известно, националите ни са на близо двумесечен лагер в София, като след тренировките за физическа подготовка на базата на НСА започнаха занимания с топка в “Арена Армеец”.

Подготвителният лагер означава, че всички от тима са били контактни лица на плеймейкъра, който през новия сезон ще играе в италианския Чистерна.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Играчите са били привикани спешно на среднощни тестове, а след това са поставени под карантина в столичния хотел “Витоша”. Според предварителната програма, лагерът трябва да приключи на 15 август.

Българската федерация по волейбол уточни, че Сеганов е изолиран в апартамента на майка си от сряда, където ще изкара 14-дневна карантина. Организираните по спешност тестове на останалите играчи и на треньорите са дали отрицателен резултат.

„Няма нищо притеснително, всички направени проби са отрицателно. Георги Сеганов се чувства добре. Единственият симптом, по който разбрахме, че нещо не е наред, бе загубата на обоняние. Благодаря на министъра на спорта г-н Красен Кралев, който оказа съдействие за спазването на всички стъпки и организирането на максимално бързо тестване в рамките на съботния ден. От понеделник продължаваме с тренировъчния си план и се надявам да нямаме повече подобни случаи. Спазваме необходимите мерки, преди тренировка измерваме температурата на всички и показанията се записват ежедневно, ползваме дезинфектанти и маски. Призовавам и играчите да бъдат максимално предпазливи извън залата, защото очевидно този вирус вече е навсякъде”, заяви Стефан Чолаков, мениджърът на тима.