Шефът на волейболната ни федерация инженер Данчо Лазаров е чист и няма да бъде съден. Това стана ясно, след като от Софийска градска прокуратура обявиха, че досъдебното производство, което се водеше за длъжностно престъпление във волейболната федерация, е прекратено на 17 септември. Това е станало поради липса на престъпление.

Разследването на федерацията продължи повече от година и през цялото време се водеше срещу неизвестен извършител.

Прокуратурата образува досъдебно производство, след като държавната финансова инспекция установи нередности и изпрати доклада си за тях на държавното обвинение. То от своя страна образува досъдебно производство още през август миналата година, като разследването по него бе удължавано на няколко пъти, като накрая е било прекратено.

Както е известно, за финансовата инспекция настояваше бившият старши треньор на "трикольорите" Радостин Стойчев, който подаде оставка преди Олимпиадата в Лондон в знак на протест срещу Данчо Лазаров и ръководството на волейбола ни.

По образуваното досъдебно производство са били разпитвани десетината свидетели, сред които и инженер Данчо Лазаров. В крайна сметка наблюдаващият прокурор е преценил, че няма престъпление и е прекратил производството.