България има сериозен шанс да приеме европейското първенство за мъже и жени по волейбол през 2015 година. Това потвърди президентът на родната федерация инж. Данчо Лазаров, който днес даде пресконференция. Нашите вече са подготвили съвместната кандидатура с Турция. Ако общата заявка получи доверие, мачовете в родината ни ще бъдат в София и Варна.

“Първоначално искахме да кандидатстваме само за финалите на Европейското при мъжете, но от турска страна предложиха да искаме домакинство и на Евро`2015 при дамите. Ние се съгласихме. Кампанията още не е стартирала, но ние вече депозирахме съвместната си кандидатура в CEV. Обсъжданията и решението най-вероятно ще бъде взето през септември 2012 година”, коментира още Лазаров.

Ако спечелим домакинството на Евро`2015, финалите при мъжете ще бъдат в София, а при жените вероятно в Анкара. „Имаме сериозни шансове да спечелим. Премиерът Бойко Борисов застана зад кандидатурата ни”, допълни още президентът на БФВ.

Националите ни ще играят контроли с Франция преди олимпийската квалификация. Тимът ни очаква „петлите“ в София за две срещи на 30 април и 1 май в “Арена Армеец”. “Други отбори не сме канили. Ще намерим зала, в която националите да тренират след това когато в “Арена Армеец” е Световната купа по художествена гимнастика. Обсъждахме въпроса с Национална спортна база, а и грациите изместиха с ден напред своето състезание защото на 6 май сутринта е инспекцията на CEV за олимпийската квалификация”, завърши инж. Данчо Лазаров./БЛИЦ