Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров коментира назначението на Иван Петков. От вчера треньорът на Марица (Пловдив) е новият селекционер на женския ни национален отбор. Петков заменя на поста досегашния наставник на тима Иван Сеферинов. 

Наставникът на Марица беше избран с мнозинство на Управителен съвет на Българската федерация по волейбол, провел се в сряда. Третият кандидат за позицията беше Антонина Зетова, която през миналата година изведе националния отбор за жени под 23 години до бронзовите медали на Световното първенство.

"И трите кандидатури имаха своите достойнства. Това са специалисти, които са доказали своите способности и са утвърдени имена в българския волейбол. В крайна сметка Управителният съвет избра най-подготвения треньор към настоящия момент, а именно Иван Петков", каза Лазаров. 

"Той натрупа голям опит в клубния си отбор у нас и на международната сцена, като безспорен успех беше влизането на тима в груповата фаза на Шампионската лига. От името на федерацията искам да благодаря на досегашния наставник Иван Сеферинов за свършената работа. Пожелаваме на Иван Петков успех в новите предизвикателства", добави президентът на родния волейбол.