Президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров обяви, че лигата не е негова работа и заплахите на Марек, ЦСКА и Пирин не го интересуват.

"В конституцията на световната федерация пише, че всички волейболни първенства в страна - член на международната централа, се администрират и ръководят от националната волейболна федерация, която е призната от международната. Такива са правилата, и то не само във волейбола. Имаше такива налудничави идеи преди години и дори имаше две федерации, за което бяхме 2 г. аут от европейския волейбол. 
Освен това в една страна може да има само една професионална лига. Не знам какво е казал Иво Константинов”, сподели Лазаров пред “7 дни спорт”.

”Не искам да го коментирам и не ме интересува. Търсете интереса, кой има интерес от всичко това. Аз с лигата не се занимавам и не е моя работа. Лигата би следвало да си решава проблемите и това не са въпроси на федерацията. Как ще организират първенството, ще стане ясно много скоро. Първо лигата трябва да се срещне с отборите, да се уточнят правилата, а от там нататък, който иска, той да играе. Участието не е задължително. Аз не знам за желание на клубовете за неучастие.

Доколкото знам, във федерацията е постъпило само едно писмо от Пирин Балканстрой. Според мен са възможни всякакви безумия. За делото срещу федерацията нека прокуратурата си свърши работата и да излезе със становище. Дали сме всички документи на проверяващите. Като дойде официално всичко във федерацията, ще видим за какво става въпрос”, завърши шефът на волейбола.