Президентът на волейболната ни федерация Данчо Лазаров заяви, че София и Варна ще посрещнат двубоите от предстоящото издание на Световната лига. Според него обаче новия формат на надпреварата намалява шансовете на България за участие във финалите. Националите попаднаха в група "А" с Бразилия, Полша, САЩ, Аржентина и Франция. Ние ще домакинстваме в мачовете си срещу Аржентина и Полша и ще гостуваме на Бразилия, САЩ и Франция. За финалите се класират първите 3 отбора от групата.


"Шансовете на България за класиране на финалите силно намаляват заради новия формат. Търсим двубои с най-добрите отбори в света. БФВолейбол продължава да поддържа доброто ниво на мъжкия национален отбор. Нямаше какво да направим, тъй като много страни подкрепиха новия формат. Ние желаехме да бъдем домакини на три от съперниците, но не приеха предложението ни. Трябва да използваме нашите шансове за класиране на финалите, след като отборът ни е почти изцяло променен. Новият вариант беше подкрепен дори от тимовете, които нямат шансове да се класират за финалите в Лигата", заяви Лазаров на пресконференция днес.


"Ще видим какво ще стане и кой ще домакинства на финалите. Ние сме сигурни, че залите в София и Варна ще бъдат одобрени от Световната федерация. Ще решим къде да домакинстваме в четирите мача пред наша публика. Благодарни сме на Варна, защото заради града се завърнахме в Световната лига преди години. Залата там трудно събира дори пет хиляди зрители. Ще решим в движение къде да домакинстваме", каза още Лазаров.


България стартира своите двубои като гост на Франция от 7 до 9 юни 2013 година.