Президентът на БФВ Данчо Лазаров заяви, че финансовите постъпления за федерацията през настоящата 2014 година са крайно недостатъчни на фона на успехите, които българските волейболисти и волейболистки постигат на международна сцена.

Инженерът е категоричен, че България изостава във финансирането от водещите волейболни сили в света, които са основни съперници на нашите за челните позиции на европейските и световни първенства и в Световната лига.

Относно бюджетът на БФВ за тази година Лазаров отбеляза, че има малко завишаване от Министерството на младежта и спорта, като БФВ ще разполага с около 1 милион евро, но въпреки това бюджетът все още дори не се доближава до сумите, с които разполагат други волейболни федерации в Европа. Като пример може да се посочат Полша, Русия и Италия, които разполагат с над 20 милиона за година, Сърбия, която отделя около 10 милиона, а страна като Белгия дори има бюджет от 6 милиона за волейбола.

"Твърде много изоставаме от тези страни, които са наши конкуренти в световния волейбол, по отношение на финансирането. Това е отборен спорт. Всеки един отбор се състои от поне 20 души и повече. Като сложим и треньорския щаб, стават между 20 и 30 човека. Парите са крайно недостатъчни, като сложим многото национални формации и широкият календар от май до октомври. Не искам да се сравнявам с други федерации. Не искам и никой да се сравнява с нас. Сумите, които ни се определят, са повече от миналата година, но пак са крайно недостатъчни. Имаме проекти, които ще защитим пред министерството на спорта, и трябва да се справим", заяви Лазаров.

Календарът за всички състезания, които ще се проведат у нас през идното лято:
24 – 26.04.2014 г.
Квалиификация за Европейско първенство девойки.
Отборът на България е в група с Русия, Австрия, Азербейджан.

25 – 27.04.2014 г.
Квалификация за Европейско първенство младежи.
Отборът на България е в група с Гърция, Холандия и Англия.

23 – 25.05.2014 г.
Квалификация за Европейско първенство жени.

15 – 17.08.2014 г.
Финали Гранд При жени.

България ще бъде домакин и на Балканско първенство за кадетки, датата все още не е известна.

При плажния волейбол България ще организира един от веригата турнири за Балканската титла при мъжете и жените.