Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Поредните скандални разкрития около управлението на българския волейбол излязоха наяве. След назначената финансова проверка на БФВ стана ясно, че общо 76 клуба са получавали финансиране от централата, въпреки че реално участващите отбори в държавните първенства не наброяват повече от 50.

Това е и цифрата, която включва на практика и любителските, а не професионални шампионати, пише „Тема спорт”. Данчо Лазаров и скандалното му управление обаче явно няма граници и освен че раздава пари на клубове, които нямат професионални договори със състезатели, е раздало на над 20 клуба средства от държавата без никакво участие на техен отбор в нито едно от първенствата.

Шокираща е обаче и сумата, която са получавали някои от клубовете. Изненадващо лидер по субсидиране от БФВ не е нито шампионът и участник в Шампионската лига при мъжете, нито клубът с най-много гарнитури в различните първенства. Лидер с получени 25 268 лв. за 2011-а обаче е... ВК Казанлък. Клубът, лидер по държавни субсидии, няма отбор в държавните първенства нито при мъжете, нито при жените.

Любопитното е, че в Казанлък управител е Деко Григоров, а през това лято покрай него гръмна още един скандал. През юли именно в Казанлък беше назначен лагер на девойките младша възраст за участието им на балканско първенство, като отборът беше настанен в бившия хотел на Деко Григоров. Волейболният "специалист" пък също така е получил и сладък пост във федерацията, като е назначен за главен мениджър във всички девически гарнитури... След седмици подготовка и похарчени десетки хиляди левове отборът обаче... не замина.

Волейболистките пък разбраха, че няма да участват в надпреварата в деня, в който трябваше да заминат. Така нова порция финанси от Министерството на спорта на практика бяха раздадени на приближени до Данчо Лазаров без участие в първенство и на национална гарнитура! По информация на „Тема Спорт" БФВ е знаел за неучастието на девойките на балканиадата още през април, когато Балканската асоциация е определяла участниците. Вторият по финансиране клуб е вицешампионът при мъжете Пирин.

Клубът от Разлог е получил 21 372 лв. ЦСКА пък, който през последните четири години неизменно участва в Шампионската лига и на практика е "виновникът" България вече да има право на участие в турнира без купуването на покана, се нарежда на третото място с 20 816 лв. Интересното е, че “Левски”, който е собственост на Данчо Лазаров, се нарежда веднага след армейците с малко над 16 000 лева, въпреки че през годините неизменно отказваше участие в евротурнирите. За сметка на това шампионът Марек изненадващо е чак на осмо място по субсидии от БФВ с 12 540 лева!

Дупничани, освен че неизменно са в челната тройка на шампионата, развиват и юношески отбор и при мъжете, но по необясними причини са изпреварени и от Славия, и от Виктория Волей. Белите от години кретат на последното място при мъжете, като допреди две години се състезаваха и във втора дивизия. Виктория Волей пък дебютира в Суперлигата чак през сезон 2011/12...

С тези цифри пък на практика се доказва и финансирането на клубове фантоми от страна на Данчо Лазаров.