Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Националният ни отбор по волейбол е на крачка от класиране на Олимпиадата в Лондон. Нашите победиха вчера Франция с 3:1 гейма на Олимпийската квалификация, а днес се нуждаят от още един успех срещу Египет, за да подпечатат визите за Игрите. Има вариант и при загуба с 2:3 гейма отново да се класираме, т.е. днес срещу Египет са нужни 2 гейма, за да играем на Олимпиадата в Лондон. Пълни трибуни, над 10 хиляди фенове, се очакват днес в зала “Арена Армеец”. Двубоят започва в 20:30 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ2.

Президентът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров няма да присъства на двубоя. Той не беше и на предишните два мача – срещу Пакистан и Франция. В последните няколко дни Лазаров предпочете да бъде на среща на волейболните шефове във Финландия и да не гледа двубоите на националите. Тази вечер президентът се прибира в България, точно по време на двубоя с Египет. Лазаров обаче няма никакво намерение да бъде в залата и да види евентуалния успех и класиране на нашите на Олимпиадата. Както е известно, голяма част от волейболните привърженици от известно време искат оставката му, направиха го и вчера с протест пред залата и по време на двубоя.

По-рано БЛИЦ ви съобщи за хаоса в отбора, тъй като е ясно – Радо Стойчев подава оставка, ако инж. Данчо Лазаров не си тръгне. Написахме, че и бъдещето на Владимир Николов не е ясно при положение, че на мястото на Стойчев бъде назначен Мартин Стоев.

БЪЛГАРИЯ - ЕГИПЕТ
Днес от 20:30 часа
Зала
"Арена Армеец"
Пряко по БНТ 2

Вероятни състави:
БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Владимир Николов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Николай Николов, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро
Резерви: Георги Братоев, Цветан Соколов, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Теодор Тодоров
Треньор: Радостин Стойчев

ЕГИПЕТ: Юсеф Салех, Ахмед Абдала, Ахмед Абделхай, Ахмед Абделлатиф, Рашад Атиа, Мохамед Бадави – Уаел Алайди-либеро
Резерви: Ахмед Ел Котб, Мохамед Исса, Ахмед Афифи, Ашраф Абуелхасан, Мохамед Кетат
Треньор: Шериф Ел Шемерли