Като изключително некоректна постъпка определиха членове на УС на федерацията по волейбол за писмото, дело на част от клубовете в Суперлигата, в което се говори за бойкот. То бе разпространено само часове преди началото Управителния съвет на централата и това доведе до възмущение. Припомняме, че част от клубовете са недоволни от промяната на условията по картотекиране на състезателите и залите за предстоящия нов сезон. И с общо писмо се обединяват срещу тези променени условия.

„Защо тези въпроси не се поставиха преди седмица или  два-три дни, а точно сега“, попитаха част от членовете на УС. - Още повече, че преди известно време имаше специална среща на клубовете, в която се разискваха техните искания и въпроси към Лигата и всички нормативни документи“.

„Компромиси с никой няма да правим и с никой няма да се пазарим“, заяви за BGvolleyball.com президентът на БФВ Данчо Лазаров. „Истината е, че Лигата трябва да бъде отделно от федерацията, а не федерацията да поема негативи от въпроси, които не я касаят. НВЛ трябва да се обособи като напълно отделна структура. Като цяло останах учуден, че самите клубове, които са приели тази наредба, след това има възражения по нея“, коментира още Лазаров.