Президентът на Българска федерация волейбол Данчо Лазаров изпрати поздравителни писма до четиримата български участници във Финалната четворка на Шампионска лига "Индезит" в Лодз и до президента на шампиона Тренто Диего Мосна.

"За пореден път имам огромното удоволствие да Ви поздравя за нов голям успех, с който прославяте името, както на Вашия волейболен клуб Трентино, така и на нашата родина България! Убеден съм, че говоря от името не само на Българска федерация волейбол, но и от името на всички български любители на спорта, като заявявам, че завоюваното от Вас първо място в Шампионската лига на Европа ни прави горди, че сте наши сънародници! Благодарим Ви за щастливите трепети, с които ни дарявате!", се казва в писмото, адресирано до старши треньора Радостин Стойчев и състезателите Матей Казийски и Цветан Соколов.

Либерото на Динамо (Москва, Русия) Теодор Салпаров също получи поздравления: "Имам честта от името на Българска федерация волейбол да Ви поздравя с престижното второ място в Шампионската лига на Европа, което завоювахте с Вашия клуб Динамо! Вашето участие във финала на най-силното клубно състезание на континента заедно със съотборниците Ви от националния отбор на България Матей Казийски и Цветан Соколов и техния треньор Радостин Стойчев донесе нова слава на българския волейбол."

В лично писмо до Диего Мосна, Лазаров не скрива удовлетворението си, че трима българи са допринесли за поредното голямо постижение на клуба: "Всички волейболни фенове в България следят отблизо изявите на Трентино, а фактът, че трима наши сънародници имат принос за великите успехи на клуба, прави всички ни изключително горди!"/БЛИЦ