Президентът на българската федерация по волейбол Данчо Лазаров постави положителна оценка на представянето на българските национални отбор през 2013 година.

"Годината е успешна за националните отбори. Селекциите имаха доста сериозен календар. Сега не сме обсъждали докладите на треньорите в детайли. Това ще стане в присъствието на треньорите, когато поканим Марчело Абонданца и Камило Плачи. Срещата ще бъде, когато те са в България във връзка с подготовката за предстоящите световни квалификации", заяви Лазаров след заседанието на Управителния съвет на федерацията.

Той е категоричен, че смени на треньорите на представителните български национални тимове не трябва да има. Управителният съвет на Българската федерация по волейбол обсъди отчетите на треньорите, които водят националните волейболни гарнитури на България - мъже, жени и мъже до 23 години. Беше разгледан докладът на Камило Плачи относно участията на националния отбор в Световната лига и Европейското първенство.

Делегатите обсъдиха и представянето на женския национален състав под ръководството на Марчело Абонданца в Европейската лига, Гранд при и Европейското първенство, както и представянето на националния отбор - мъже до 23 години на Световното първенство под ръководството на Драган Иванов.