Носителят на Купата на България ЦСКА-Демакс претърпя тежка загуба в дербито с „Левски“, което беше част от Група „В“ на турнира за трофея. „Сините“ се наложиха с 3:0 (25:17, 25:20, 27:25). Турнирът за Купата на България за 2014 г. се провежда в зала „Христо Ботев“ в София, а дербито изгледаха едва 170 зрители.
 
В първия гейм волейболистките на Радослав Бакърджиев доминираха и се възползваха от многото непредизвикани грешки на ЦСКА. Силно в тази част се представи Таня Събкова. Втората част премина на приливи и отливи, но с лек превес на „сините“ въпреки прекалено многото грешки, които те започнаха да правят. След 19:19 „Левски“ направи 5 поредни точки при сервиси на добре играещата и в нападение Мирослава Паскова.
 
Третият гейм бе най-интересният в мача. Ралина Дошкова заигра добре в нападение и на блокада, а ЦСКА пое инициативата и натрупа преднина от 5 точки. Това обаче не отказа противника, който успя да изравни за 19:19, а след това и поведе с 22:20. „Червените“ отговориха с 4 поредни точки и стигнаха до геймбол. Последваха 3 безответни точки и мачбол за „сините“. При следващия мачбол Гергана Димитрова сгреши в нападение и сложи точка на спора.
 
Топреализаторки на мача станаха Таня Събкова („Левски“) и Ралина Дошкова (ЦСКА). Двете завършиха с по 15 точки. Мирослава Паскова добави 13 за „сините“.
 
Точките, които обаче отбелязаха „червените“, са достатъчни, за да осигурят на ЦСКА минимум второто място в групата, независимо от резултата в последния мач между „Левски“ и ЕПУ (Перник). „Сините“ се нуждаят от един гейм или достатъчен точков актив от трите гейма, за да се класират и на теория за полуфиналите.