Помощник-треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Димо Тонев заяви в скандално интервю за Канал 3, че отстранената от тима Ева Янева е симулира контузия.
 
"За да сме точни и конкретни и да се спре да се спекулира с участието на Ева Янева в националния отбор, ще се върна малко по-назад. Ще се върнем към началото на подготовката на женския национален отбор, тогава аз не бях помощник-треньор, но понеже тя започна в Самоков, бях близо до отбора и почти всеки ден в залата. Първо Ева Янева не се яви, когато започнаха всички други подготовка. Причините и досега са неизвестни. Аз ще кажа фактите, а хората да преценят. Първо закъснява, тренира малко време и казва "Аз трябва да отида в Русия да си взема парите". Федерацията я пусна да си вземе парите.

Връща се, след това обаче трябва да подпише договор. Добре, подписва договор, след което идва и казва "Ох, разтегнах четириглавия мускул". Прави се магнитен резонанс и се вижда, че е нещо калцирано и старо от 3-4 години. Не тренира, а почива. Започва усилена подготовка за финалите в Истанбул и "Ох, коляното ми". Пак се прави магнитен резонанс и пак се вижда, че е стара работа и т.н. От 91 тренировки заедно с мачовете тя участва в 35. Капитанът на отбора, който трябва да бъде водещ, да води всички, да бъде най-добрия и така да се каже да дава пример, от 91 занимания участва в 35. Обяснението ми е, че се пази и се прави на контузена. Да не сме правили магнитен резонанс и т.н. да кажем "Може да има нещо", а то не е така", категоричен беше Димо Тонев.