Националният селекционер на българския национален отбор волейбол жени Димо Тонев изрази оптимизъм преди началото на Европейското първенство в Италия и Сърбия. Турнирът започва в петък (23 септември), а в първия мач нашите срещат Русия.

“Отиваме с добро настроение. Групата ни е много тежка. Отборът няма много опит, дори на някои състезателки това ще е първо голямо първенство. Гледахме отборите от групата – Русия, Холандия и Испания. Искахме да добием впечатление за това как играят. Не са слаби в никакъв случай. Всички са преодолими съперници. Гледахме един мач Сърбия – Русия, в който Сърбия спечели с 3:0. Няма да се предадем пред никой. По-голямото ни внимание ще е към Холандия и Испания. Трябва да бъдем реалисти. Това са отбори по нашия аршин и мисля, че може да победим“, каза Тонев пред “Гонг”.

“Атмосферата в отбора е отлична. Работихме много добре последната седмица. Скандалите ги има, но те са извън отбора. Не мога да коментирам Ева Янева. Мисля, че е редно всеки да носи отговорност за това, което върши. Тя си понесе нейната отговорност“, завърши Тонев./БЛИЦ