Димо Тонев ще бъде селекционер на националния отбор на България за девойки старша възраст до 19 години. Това стана ясно след Управителен съвет на БФВолейбол, който се проведе в хотел "Империал" в Пловдив във вторник.

Младите националки ще участват в евроквалификация, като от 1 до 3 април в зала "Христо Ботев" в София ще бъдат домакини на Естония, Финландия и Норвегия по пътя си към първенството на Стария континент, което ще се проведе в Унгария и Словакия от 27 август до 4 септември.  

"Иска ми се подготовката с момичетата да започнем на 5 март, за да имаме поне три пълни седмици за работа преди квалификацията и за да имаме време и за няколко контроли, поне 3-4. В този период да се намерят съперници ще бъде много трудно, ще се опитаме с някоя от съседните ни държави като Румъния или Гърция, не е изключено да направим и проверки срещу някои клубни отбори от България", коментира за BGvolleyball.com Димо Тонев.

"Имам идея за щаб, като искам да разполагам с двама помощници, единият от които при всички положения да е жена. Всичко това трябва тепърва да обсъдим във федерацията, както и самата подготовка. На мен ми се иска да бъде в Самоков, защото там имаме идеални условия - зала, зала за тренировки, фитнес, басейн. И всичко това буквално под залата. Въздухът е чист и е по-спокойно", допълни още новият селекционер на девойките.

"За състава имам идея, ще гледам и останалите мачове от първенството, но в началото при всички положения ще започнем с по-широк състав от около 20-ина състезателки", каза още Димо Тонев.