Волейболистките от националния отбор на България за девойки старша възраст ще имат възможност да пробват чисто новия терафлекс в зала "Христо Ботев", който трябва да бъде поставен в съоръжението до края на седмицата.

Селекционерът на националния отбор на България за девойки старша възраст Димо Тонев определи група от 18 състезателки, които от 13 март (неделя) ще започнат подготовка преди европейската квалификация в София от 1 до 3 април. Тренировъчните занимания ще се провеждат именно в зала "Христо Ботев".

Българските момичета са в предварителна Група "Е" заедно с Норвегия, Естония и Финландия, като мачовете ще се играят в столичната зала "Христо Ботев". Победителят се класира за шампионата на Стария континент, който ще се проведе в Словакия и Унгария от 27 август до 4 септември.

Първоначално, Димо Тонев е повикал 18 състезателки за лагер-сбор, а впоследствие групата ще бъде редуцирана.

Избраничките на Димо Тонев:
1. Гергана Георгиева (Левски)
2. Полина Нейкова (ЦСКА)
3. Василена Папанова (Казанлък Волей)
4. Катрин Димитрова (Левски)
5. Мадлен Рашева (ЦСКА)
6. Ива Халачева (Марица)
7. Ани Боздева (Раковски Димитровград)
8. Александра Миланова (Славия)
9. Наина Иванова (Звезди 94)
10. Натали Петрова (ЦСКА)
11. Моника Кръстева (Левски)
12. Деница Димитрова (Левски)
13. Радостина Маринова (Казанлък Волей)
14. Десислава Георгиева (Левски)
15. Елизабет Касаджикова (Раковски Димитровград)
16. Джанис Саръиванова (Славия)
17. Златена Салабашева (л) (Казанлък Волей)
18. Велина Минкова (л) (Звезди 94)

Почти е ясен и щабът, с който Димо Тонев ще разботи, като все още се търси още един асистент. Към екипа на селекционера ще се присъедини Ваня Соколова, кондиционен треньор ще бъде Николай Цветков, а физиотерапевт - Петър Караджов. Скаутмен най-вероятно ще бъде Красимир Кънев.

"В началото ще заложим на теория и техника, за да си уеднаквим нещата и за да работим по най-добрия начин", коментира Димо Тонев за BGvolleyball.com.

Непосредствено преди европейската квалификация българските момичета ще изиграят и няколко контроли срещу тима на Румъния.